Beskyt dit dæk med træbejdse

 

Det kan være svært at forstå, hvorfor et dæk ser ud til at forvitre så hurtigt. Den bliver grå af vejret og falmer hurtigt. I modsætning til dit sidespor eller dit tag er der ikke plads til sne, is og regn at sive ned. Dit dæk er vandret udsat for elementerne, hvilket betyder, at enhver sne- eller regnopbygning på dækket ikke vil glide af. Dæk kan have meget store overfladearealer, hvilket giver dem mulighed for potentielt at fange meget tunge mængder sne oven på de griller, stole og borde, der allerede er på dem. Vand og sne skal fordampe eller smelte helt af sig selv på disse dæk, da der er en tendens til, at nedbør samler sig og samler sig på dæk, hvilket medfører en gradvis nedslidning af det smukke træ, som dækket er bygget med.

På grund af denne kendsgerning er det ekstremt vigtigt at påføre en træbejdse Trætjære, der ikke kun beskytter dit dæk mod regn og sne, men også de skadelige UV-stråler fra solen. Solen er en sand synder, når det kommer til dæk. Fordi de har så stort et overfladeareal, har det en tendens til at fange utrolige mængder af UV-stråler, hvilket fremmer grånende og generel forringelse af træet over tid.

En klar eller gennemsigtig træbejdse giver dig meget mindre beskyttelse end en semi-transparent eller uigennemsigtig træbejdse, fordi der er mindre pigment mellem træet og solen. Du kan absolut forhindre grim gråning og plet, der falmer over tid ved at påføre en semi-transparent eller uigennemsigtig træbejdse for at blokere UV-stråling i at trænge ind i træet. En uigennemsigtig træbejdse er netop det, uigennemsigtig, og tillader ikke træets årer at være synlig. Det fremhæver dog træets tekstur. Hvis du leder efter en bejdse, der tillader det meste af træets årer og hele træets tekstur at se igennem, så vil en semi-transparent bejdse passe til din regning. Det beskytter ikke træet så godt som en uigennemsigtig plet gør, men giver mere beskyttelse end en klar plet. Selv klare pletter vil ændre træets udseende eller farve, så find en plet, der fremhæver træets farve og giver den mest beskyttelse.

Det er klogt at kigge efter en dækfarvning, der giver en eller anden form for UV-beskyttelse, ellers vil solen begynde at falme dit dyre dækfarvningsprojekt i det øjeblik, du påfører det. Ligesom solen falmer udseendet af udendørs tæpper, falmer den pigmentet i din dækplet. Denne onde cirkel kan helt sikkert være en smerte for husejere, men med den rette pleje kan den forlænges for at forhindre for hyppig vedligeholdelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *